Penkkipolitiikkaa Politiikan kommentointia aktiivisen seuraajan näkökulmasta

Simon Elon prosentit ja omantunnonvapaus

Simon Elon muisti on lyhyt tai hän olettaa yleisönsä muistin olevan lyhyt.

Ylen politiikkaradio 21.6.2017:

SIMON ELO:Nostan esimerkkinä siitä, että me haluamme tuloksia - sen takia me haluamme olla hallituksessa - niin nyt saatiin tämä alkoholilainsäädäntö eteenpäin. Mikä siinä on ero siihen kompromissin kompromissiin, jos näin voidaan sanoa, aikaisempaan, niin meillä ei ollut yhteisymmärrystä siitä, että tässä ensimmäisessä käsittelyssä eduskunnassa voi esittää tätä 5,5 prosenttia korkeampia ja matalampia esityksiä. Eli käytännössä tulee käymään niin, että keskustan Kärnä esittää 15 prosenttia ja varmaan joku muu jotain muutakin. Näitä muita esityksiä tulee nyt ja se on reilu omantunnonvapaus minun nähdäkseni. Sen pystyn hyväksymään ja meidän ryhmä, mutta pohjana on hallituksen esitys 5,5 prosenttia.

TOIMITTAJA: No kyllähän tuossakin näkyy vähän, että politiikka on taitolaji. Aikaisemmassa tilanteessa kun perussuomalaiset oli vielä yksi ryhmä niin teidän oli tärkeä näyttäytyä tässä alkoholipolitiikassakin niin, että oma ääni kuuluu.

SIMON ELO: Minä sanoin A-studiossa tämän mallin jo muutama viikko sitten, kun olin vielä edellisessä viiteryhmässäni, että näin voitaisiin tässä asiassa edetä ja nyt siinä edetään juuri sillä mallilla.

Katsotaanpa mitä todellisuudessa kyseisessä A-studiossa sanottiin.

A-studio 31.5.2017:

(Toimittaja kysyy vierailta, keskustan Markus Lohelta, kokoomuksen Outi Mäkelältä ja perussuomalaisten Simon Elolta, miten he ratkaisisivat alkoholilakiin liittyvän pattitilanteen. Lohi esittää, että erotetaan prosenttikysymys muusta esityksestä, ja Mäkelä esittää etenemistä vuoden takaisen ratkaisun pohjalta)

OUTI MÄKELÄ: Siitähän on ollut keskustelua tässä päivien aikana, että jos siitä (pohjaratkaisusta) voidaan joustaa, voi tulla jopa korkeampia esityksiä...

TOIMITTAJA: Sinäkö sallisit omantunnonvapauden?

OUTI MÄKELÄ: Me emme halua sitä omantunnonvapaudeksi kutsua, se avaa tietysti muita portteja, mutta ymmärrämme sen haasteellisuuden.

TOIMITTAJA: Simon, minkälainen esitys sieltä löytyy?

SIMON ELO: Perussuomalaiset ei ole kynnysmatto, mutta rakentava populistipuolue. Meidän esitys on se, että me olemme siellä kaapin päällä, ja kaikki saavat vapauden siitä 5,5 prosentista ylöspäin, joka oli silloin vuosi sitten sovitun pohjana, esittää ratkaisunsa, jos siihen vapauteen mennään. Jos tässä halutaan valinnanvapaus, niin se tulee olla kaikilla.

TOIMITTAJA: Ja se on 5,5 prosentista ylöspäin?

SIMON ELO: Kyllä.

Pari viikkoa sitten Elon hyväksymä vapaus koski vain esityksiä 5,5 prosentista YLÖSPÄIN. Nyt kelpaa sekä matalammat että korkeammat prosentit.

Sinänsä vähämerkityksinen asia, mutta kalskahti korvaan tuo Politiikkaradiota kuunnellessa, kun sattui vielä olemaan tuo A-studio muistissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Simon Elo vaikuttaa valehtelijalta tai sitten hän on erittäin huonomuistinen noin nuoreksi mieheksi.

" Se mitä puhuu ei pyyhkiydy pois." ( Hallituksen valtiovarainministeri Orpo)

Toimituksen poiminnat