*

Penkkipolitiikkaa Politiikan kommentointia aktiivisen seuraajan näkökulmasta

Poliitikkojen uskottavuus

Soini ja Terho menivät ja hirttivät itsensä poliittisesti?

"Juudas meni ja hirtti itsensä", otsikoi Timo Soini plokinsa 3.6.2017.   Soini tyrmäsi plokissaan poikkeuksellisen voimakkaasti spekulaatiot siitä, että soinilais-terholaiset olisivat muodostamassa oman eduskuntaryhmänsä. "Pidän loikkareita luusereina", Soini jyrähteli. Väistyvä puoluejohtaja kiisti täysin järjettöminä uutiset siitä, että hän olisi valmis jättämään perustamansa puolueen.

Pari ohjetta ja neuvoa puolueille ja poliitikoille

Viimeisin kirjoitukseni liittyi politiikkaan, ja sen jälkeen viimeisten päivien uutisointi on koskenut asiaa merkittävästi. Tämä vahvasti esillä ollut vaikeus entiseltä suurelta ja merkittävältä puolueelta löytää ehdokas presidentin vaaleihin. Sekä eilisen A-studion haastattelu, jossa oli kaksi ennakkosuosikkia vihreiden tulevaksi puheenjohtajaksi, sai minut kirjoittamaan tämän.

Ensinnä täytyy todeta, että tässä esittämäni asiat ovat varmasti tiedostettu monen tahon toimesta, mutta kun kertaus on opintojen äiti, niin kirjoitan tämän silti.

Avainkysymys: miten poliitikot saadaan ymmärtämään totuus ilmastonmuutoksesta?

Avainkysymys: miten poliitikot saadaan ymmärtämään totuus ilmastonmuutoksesta?


 

Pehmeitten puhumisesta on politiikassa päästävä eroon

 

Suomessa on jo vuosikymmenen ajan ollut erityisen vaikeaa tehdä kunnollisia poliittisia päätöksiä. Päätöksiä on valmisteltu kiireessä ja hutiloiden. Perumisesta on tullut politiikan uusi tapa. Ainoita alueita, joissa päästään yhteisymmärrykseen, ovat ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Poliittinen virhe aiheutti kansanterveysongelman

Poliittinen pakottaminen on saanut aikaan terveys- ympäristö-ongelman, siitä on varoittavana esimerkkinä suuret tuulivoimalat. Kansalaisten puolesta päättämisestä meillä on rasitteena ns. "älykäs" syöttötariffi-asetus tuulivoimalle. Järjettömyys toi vahvalla valheellisella lobbauksella Suomelle anteliaan syöttötariffin, tämä on vaarallista yhteiskunnan hyvinvoinnille.

Perussuomalaisten asema vahvistunut

Viime eduskuntavaalien jälkeen kauhisteltiin perussuomalaisten vaalivoittoa. Mukasuvaitsevat ja mukasivistyneet olivat sitä mieltä, että kansa äänesti väärin. Perussuomalaisista levitettiin mitä ihmeellisempiä väittämiä. Mustamaalaaminen oli todella rajua.

Nyt neljä vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Toki tarkoitushakuista syrjintää ja mustamaalaamista edelleenkin esiintyy, mutta huomattavasti vähemmän. Ehkä ikävimpiä tapauksia ovat puoluetoimistojen ikkunoiden rikkomiset ja vihamieliset tihutyöt yksittäisiä kansanedustajaehdokkaita kohtaan.

Pudonneet poliitikkomme sopeutetaan!

Mitä vähemmän maallista tuloa, siis ostovoimaa näyttää varallisuuttaan tässä meidän vertailu- ja näyttötaloudessamme, niin sitä enemmän pettymystä ja epäluottamusta poliittiseen järjestelmäämme ja poliitikkoihimme.

Suomalaisen politiikan rappiotila

Meillä Suomessa on tullut tavaksi jättäytyä pääministerin ja samalla puolueen puheenjohtajan paikalta pois ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Tavan aloitti aikoinaan Anneli Jäätteenmäki, joka joutui eroamaan poliittisen painostuksen johdosta. Matti Vanhanen jaksoi johtaa Suomen Keskustaa ja hallitusta melkein kahdeksan vuotta, mutta erosi kuitenkin aivan loppumetreillä. Eräs politiikan mitättömyys valittiin saattamaan kyseinen hallitus seuraaviin eduskuntavaaleihin, ja saamaan Keskustalle kammottava vaalitappio. Nytkin historia toistaa itseänsä.

Sounio-Ahtisaaren perheilmoitusten sarja kuohuttaa konservatiiveja

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja pitkäjänteistä työtä. Minua on aina ottanut pattiin että politiikasta tehdään niin tylsää että äänestäjät nukkuvat.

Lähdin ehdolle vaaleihin koska Suomen talouden ja työpaikkojen tilanne on vakava. Kaikki on saatava äänestämään. Jos äänestät tyhjää, ei se ole protesti, vaan äänestät itseäsi ja kaltaisiasi vastaan.

Tehdään yhdessä värikkäämpää politiikkaa! 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä