Penkkipolitiikkaa Politiikan kommentointia aktiivisen seuraajan näkökulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliitikkojen uskottavuus

Sylkykupista sankarikansanedustajaksi?

Sininen on paitsi Sinisen tulevaisuuden väri, myös kylmän väri. Jokainen yhteiskunnallisia asioita seuraava suomalainen tietää, että Sinisen tulevaisuuden kyyti huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissa tulee olemaan jääkylmää - Sininen tulevaisuudettomuus on kohtalona 80-90 %:lle nykyisistä sinisten kansanedustajista?

Mykkäsen työkokemus puuttuu

Tuli tuossa luettua taas poliitikon ja ministerin maahanmuuttoa ja työvoimaa koskeva blogijuttunsa. Kyse oli tällä kertaa sisäministeri Kai Mykkäsestä (kok). En voi kuin ihmetellä miten tällaiseen tehtävään päätynyt on niin tietämätön reaalitaloudestamme. Mykkänen selittää, että Suomi ei voi valita Japanin tietä maahanmuutossa. Japanihan ei laske maahan pakolaisia oleskelemaan eikä ammattitaidottomia lorvimaan sossuun. Mykkänen ei ymmärrä, että Suomeen on aina päässyt helposti töihin, jos on ollut työpaikka tiedossa eli tulija on ollut ammatti-ihminen tullessaan.

Soini ja Terho menivät ja hirttivät itsensä poliittisesti?

"Juudas meni ja hirtti itsensä", otsikoi Timo Soini plokinsa 3.6.2017.   Soini tyrmäsi plokissaan poikkeuksellisen voimakkaasti spekulaatiot siitä, että soinilais-terholaiset olisivat muodostamassa oman eduskuntaryhmänsä. "Pidän loikkareita luusereina", Soini jyrähteli. Väistyvä puoluejohtaja kiisti täysin järjettöminä uutiset siitä, että hän olisi valmis jättämään perustamansa puolueen.

Pari ohjetta ja neuvoa puolueille ja poliitikoille

Viimeisin kirjoitukseni liittyi politiikkaan, ja sen jälkeen viimeisten päivien uutisointi on koskenut asiaa merkittävästi. Tämä vahvasti esillä ollut vaikeus entiseltä suurelta ja merkittävältä puolueelta löytää ehdokas presidentin vaaleihin. Sekä eilisen A-studion haastattelu, jossa oli kaksi ennakkosuosikkia vihreiden tulevaksi puheenjohtajaksi, sai minut kirjoittamaan tämän.

Ensinnä täytyy todeta, että tässä esittämäni asiat ovat varmasti tiedostettu monen tahon toimesta, mutta kun kertaus on opintojen äiti, niin kirjoitan tämän silti.

Avainkysymys: miten poliitikot saadaan ymmärtämään totuus ilmastonmuutoksesta?

Avainkysymys: miten poliitikot saadaan ymmärtämään totuus ilmastonmuutoksesta?


 

Pehmeitten puhumisesta on politiikassa päästävä eroon

 

Suomessa on jo vuosikymmenen ajan ollut erityisen vaikeaa tehdä kunnollisia poliittisia päätöksiä. Päätöksiä on valmisteltu kiireessä ja hutiloiden. Perumisesta on tullut politiikan uusi tapa. Ainoita alueita, joissa päästään yhteisymmärrykseen, ovat ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Poliittinen virhe aiheutti kansanterveysongelman

Poliittinen pakottaminen on saanut aikaan terveys- ympäristö-ongelman, siitä on varoittavana esimerkkinä suuret tuulivoimalat. Kansalaisten puolesta päättämisestä meillä on rasitteena ns. "älykäs" syöttötariffi-asetus tuulivoimalle. Järjettömyys toi vahvalla valheellisella lobbauksella Suomelle anteliaan syöttötariffin, tämä on vaarallista yhteiskunnan hyvinvoinnille.

Perussuomalaisten asema vahvistunut

Viime eduskuntavaalien jälkeen kauhisteltiin perussuomalaisten vaalivoittoa. Mukasuvaitsevat ja mukasivistyneet olivat sitä mieltä, että kansa äänesti väärin. Perussuomalaisista levitettiin mitä ihmeellisempiä väittämiä. Mustamaalaaminen oli todella rajua.

Nyt neljä vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Toki tarkoitushakuista syrjintää ja mustamaalaamista edelleenkin esiintyy, mutta huomattavasti vähemmän. Ehkä ikävimpiä tapauksia ovat puoluetoimistojen ikkunoiden rikkomiset ja vihamieliset tihutyöt yksittäisiä kansanedustajaehdokkaita kohtaan.

Pudonneet poliitikkomme sopeutetaan!

Mitä vähemmän maallista tuloa, siis ostovoimaa näyttää varallisuuttaan tässä meidän vertailu- ja näyttötaloudessamme, niin sitä enemmän pettymystä ja epäluottamusta poliittiseen järjestelmäämme ja poliitikkoihimme.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä