Penkkipolitiikkaa Politiikan kommentointia aktiivisen seuraajan näkökulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoluehajaannus

Keskikesän poliittinen talvi

Mökkielämä on siitä mahtavaa, että ajatukset ovat ennemmin luonnossa kuin politiikassa. Kesken onnellisten aikatuokioiden, sain puhelun, jossa todettiin yhden suomalaisen puolueen hajonneen.

Ensimmäinen tunteeni oli hämmentynyt, mutta levollinen. Mitäpä siinä on ihmeellistä, onhan näin ennenkin tapahtunut.

Sen sijaan, että olisin jäänyt syvään pohdiskelevaan mielentilaan, halusin tunnistaa enemmän merkkejä, jotka liittyivät tapahtuneeseen.

Hitaasti, mutta varmasti, tunnusmerkit poliittisesta pelaamisesta, alkoivat singahdella taholta jos toiselta.

Perussuomalaisten käsikirjoitus oli valmis jo 3.6. ja toteutui täysin

Näin se meni:

Perussuomalaisten käsikirjoitus oli valmis jo 3.6.2017:

Suora sitaatti: Aamulehti /LännenMedia 3.6.2017:

”Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle:
soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän"

"Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Soini ja Terho menivät ja hirttivät itsensä poliittisesti?

"Juudas meni ja hirtti itsensä", otsikoi Timo Soini plokinsa 3.6.2017.   Soini tyrmäsi plokissaan poikkeuksellisen voimakkaasti spekulaatiot siitä, että soinilais-terholaiset olisivat muodostamassa oman eduskuntaryhmänsä. "Pidän loikkareita luusereina", Soini jyrähteli. Väistyvä puoluejohtaja kiisti täysin järjettöminä uutiset siitä, että hän olisi valmis jättämään perustamansa puolueen.

Kyllä kansa tietää - vai tietääkö?

Vertasin eilisessä postauksessani Jussi-Halla-ahon valinnan aiheuttamaa hallituskriisiä Väinö Tannerin valintaan SDP:n puheenjohtajaksi vuonna 1957, jolloin SDP joutui noin kymmenen vuotta kestäneeseen puoluehajaannukseen. Sosiaalidemokraattinen oppositio, myöhemmin TPSL, oli hallituskelpoinen toisin kuin Kekkosen idänpolitiikkaa kritisoinut Tannerin SDP.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä